De Lekkernij
Grote Kerkstraat 3
7902 CD Hoogeveen

0528-268555
info@delekkernij.nl

AANBIEDING

Culinaire Verwen Avonden!
Op deze avonden bieden wij u een aantal lekkere gangen in het thema. Verrassend,…

Lees verder 

NIEUWS



Almejas en salsa de almendra

Venusschelpen in amandelsaus

Ingrediënten
3 boterhammen van 1 à 1,5 cm dik, gesneden van een langwerpig brood - 20 geblancheerde amandelen - 8 teentjes knoflook, gepeld - 4 el fijngehakte peterselie - zout - 2 el plus 1/2 tl olijfolie - 2 teentjes knoflook gepeld en licht geplet - 2,5 dl visbouillon of 1,9 dl kookvocht van venusschelpen verdund met 0,6 dl water - 1 flinke draai van de pepermolen - 1/2 tl pimenton - 36 venusschelpen, goed schoongemaakt

Bereiding
Leg de boterhammen en de amandelen op een bakblik en schuif dit in een voorverwarmde oven van 175° C. Laat het brood roosteren tot het goudbruin en knapperig is (ongeveer 10 minuten) en de amandelen tot ze goudbruin zijn (ongeveer 5 minuten). Laat dit afkoelen.
Prak de 8 teentjes knoflook, peterselie, amandelen, brood, 1/8 theelepel zout en 1/2 olie fijn in een vijzel of cutter. Zet dit apart. Verhit de rest van de olie met de 2 geplette teentjes knoflook in een cazuela, waarbij u de knoflook met de achterkant van een houten lepel kapot drukt om het aroma eraan te onttrekken. Is de knoflook eenmaal bruin, gooi deze dan weg. Voeg de visbouillon, de peper en het pimenton toe. Roer het mengsel uit de vijzel erdoor, voeg de venusschelpen toe en breng dit alles aan de kook. Laat pruttelen tot de venusschelpen opengegaan zijn. Leg een deksel op de cazuela en laat 10 staan alvorens op te dienen.
Serveer deze tapa met een stuk warm knapperig brood.


 

Overzicht recepten:

A

Almejas en salsa de almendra

Amandelgehakt in een flensje overgoten met een kaassaus

Atún con naranja

B

Barca de endivia

Boletes rellenos

Bolitas de chorizo

Boquerones con salsa de jerez

Briesoep met zalm

Brownie

Burgers en Sliders

C

Calabacín a la crema

Canapés met gerookte kip

Champiñones salteados

Champinones con Chorizo

Clotted cream

E

Empanadas de chorizo y aceitunas

F

Frambozen met vanilleroom en cointreau en champagne

Franse bladerdeegnestjes met spinazie en plakjes ei

G

Gebakken kipfilet met ham in een romige mosterdsaus

Gemakkelijke mascarponecreme met bitterkoekjes

Gevulde cherry tomaat met serranoham en pompoenpit

Gevulde eieren met pesto

H

Hamburger gezond

Hertenbiefstuk met bosbessensaus

K

Kabeljauw met groentepuree

Kastanjechampignons met ansjoviscrème

Kip mousselines

M

Melón al Jerez Dulce

Melocotones con vino

Mosterdsoep

P

Pincho de huevo duro

Pollo al sabor de naranja

Pollo en cerveza

R

Rauwe zalm gegratineerd met een champagnesaus

Reebiefstuk in bladerdeeg

Rucolasoep

S

Salade maraichere

Spaanse spiesjes

T

Tapas con Carne, Chorizo e aceitunas

Tostada con mayonesa de caballa

Tostadas Rosifran

V

Visgratin in witte wijn

W

Wraps gevuld met gehakt

Wraps met gerookte zalm en komkommer