De Lekkernij
Grote Kerkstraat 3
7902 CD Hoogeveen

0528-268555
info@delekkernij.nl

AANBIEDING

Culinaire Verwen Avonden!
Op deze avonden bieden wij u een aantal lekkere gangen in het thema. Verrassend,…

Lees verder 

NIEUWS



Amandelgehakt in een flensje overgoten met een kaassaus

Amandelgehakt in een flensje overgoten met een kaassaus

Bereidingstijd: 30-60 minuten
Aantal personen: 4
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Smaak: Zacht en romig
Techniek: Bakken in oven
Soort gerecht: Voorgerecht

Ingrediënten

Gehaktvulling
:
100 g amandelschaafsel
wat boter
1 flinke ui
25 g boter of margarine
400 g rundergehakt
peper, zout
nootmuskaat
1 theelepel gemberpoeder
4 eetlepels room
1 ei

Flensjes:
75 g bloem
2¿ dl melk
wat zout
3 eetlepels kleingesneden groene kruiden
30 g boter
Saus:
50 g boter
50 g bloem
¿ l melk
100 g (Hollandse) gruyère

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze
Rooster de amandelen in een met boter ingevette koekenpan bruin, onder voortdurend omschudden. Snipper een flinke ui en fruit die lichtbruin in de boter of margarine.Voeg de rundergehakt toe en laat dat onder voortdurend bewerken met een vork rul bakken. Kruid het mengsel met peper, zout, nootmuskaat en gemberpoeder.Neem het mengsel van het vuur, roer de amandelen erdoor en laat het dan enigszins afkoelen. Roer er dan de room en het losgeklopte ei door.Maak een glad flensjesbeslag van de bloem, de melk, een snufje zout en de groene kruiden. Bak er in de boter acht dunne flensjes van.Verdeel het gehaktmengsel over de flensjes en rol deze daarna op. Leg ze in een beboterde vuurvaste schotel.Bereid een witte saus van de boter, met daar doorheen geroerd de bloem. Schenk de melk erbij en breng het geheel, al roerend met een garde, aan de kook.Voeg de (Hollandse) gruyère toe en schenk deze saus over de flensjes.Zet de schotel 20 minuten in het midden van een hete oven (200°C).
 

Overzicht recepten:

A

Almejas en salsa de almendra

Amandelgehakt in een flensje overgoten met een kaassaus

Atún con naranja

B

Barca de endivia

Boletes rellenos

Bolitas de chorizo

Boquerones con salsa de jerez

Briesoep met zalm

Brownie

Burgers en Sliders

C

Calabacín a la crema

Canapés met gerookte kip

Champiñones salteados

Champinones con Chorizo

Clotted cream

E

Empanadas de chorizo y aceitunas

F

Frambozen met vanilleroom en cointreau en champagne

Franse bladerdeegnestjes met spinazie en plakjes ei

G

Gebakken kipfilet met ham in een romige mosterdsaus

Gemakkelijke mascarponecreme met bitterkoekjes

Gevulde cherry tomaat met serranoham en pompoenpit

Gevulde eieren met pesto

H

Hamburger gezond

Hertenbiefstuk met bosbessensaus

K

Kabeljauw met groentepuree

Kastanjechampignons met ansjoviscrème

Kip mousselines

M

Melón al Jerez Dulce

Melocotones con vino

Mosterdsoep

P

Pincho de huevo duro

Pollo al sabor de naranja

Pollo en cerveza

R

Rauwe zalm gegratineerd met een champagnesaus

Reebiefstuk in bladerdeeg

Rucolasoep

S

Salade maraichere

Spaanse spiesjes

T

Tapas con Carne, Chorizo e aceitunas

Tostada con mayonesa de caballa

Tostadas Rosifran

V

Visgratin in witte wijn

W

Wraps gevuld met gehakt

Wraps met gerookte zalm en komkommer