De Lekkernij
Grote Kerkstraat 3
7902 CD Hoogeveen

0528-268555
info@delekkernij.nl

AANBIEDING

Culinaire Verwen Avonden!
Op deze avonden bieden wij u een aantal lekkere gangen in het thema. Verrassend,…

Lees verder 

NIEUWS



Frambozen met vanilleroom en cointreau en champagne

Frambozen met vanilleroom en cointreau en champagne

Bereidingstijd: 20-30 minuten
Aantal personen: 4
Gang: Nagerecht
Keuken: Frans
Smaak: Zoet
Techniek: N.v.t.
Soort gerecht: Nagerecht

Ingrediënten
-500 g frambozen
-1/2 geraspte sinaasschil
-4 el champagne of schuimwijn
-2 el Cointreau
-1 el poedersuiker
-1 vanillestokje
-1,5 dl slagroom
-1 volle eetlepel poedersuiker

Voorbereiding
-pureer 120 g van de frambozen met de sinaasrasp, Champagne of schuimwijn en de poedersuiker
-roer de massa nog eens door een fijne zeef
-zet deze saus tot gebruik in de koelkast

Bereidingswijze
-verdeel de rest van de frambozen over 4 glazen
-bestrooi met poedersuiker
-bedruppel met de Cointreau
-zet weg in de koelkast tot gebruik

VANILLEROOM:
-schraap het merg uit het vanillestokje
-doe het met de room en de poedersuiker in een koele kom en klop alles op, tot er zachte pieken ontstaan
-door de toevoeging van de poedersuiker zal de room circa 1 uur stijf blijven wanneer we deze bewaren in de koelkast

Serveertips
*voor het serveren de saus met de champagne over de frambozen verdelen en serveren met de vanilleroom
 

Overzicht recepten:

A

Almejas en salsa de almendra

Amandelgehakt in een flensje overgoten met een kaassaus

Atún con naranja

B

Barca de endivia

Boletes rellenos

Bolitas de chorizo

Boquerones con salsa de jerez

Briesoep met zalm

Brownie

Burgers en Sliders

C

Calabacín a la crema

Canapés met gerookte kip

Champiñones salteados

Champinones con Chorizo

Clotted cream

E

Empanadas de chorizo y aceitunas

F

Frambozen met vanilleroom en cointreau en champagne

Franse bladerdeegnestjes met spinazie en plakjes ei

G

Gebakken kipfilet met ham in een romige mosterdsaus

Gemakkelijke mascarponecreme met bitterkoekjes

Gevulde cherry tomaat met serranoham en pompoenpit

Gevulde eieren met pesto

H

Hamburger gezond

Hertenbiefstuk met bosbessensaus

K

Kabeljauw met groentepuree

Kastanjechampignons met ansjoviscrème

Kip mousselines

M

Melón al Jerez Dulce

Melocotones con vino

Mosterdsoep

P

Pincho de huevo duro

Pollo al sabor de naranja

Pollo en cerveza

R

Rauwe zalm gegratineerd met een champagnesaus

Reebiefstuk in bladerdeeg

Rucolasoep

S

Salade maraichere

Spaanse spiesjes

T

Tapas con Carne, Chorizo e aceitunas

Tostada con mayonesa de caballa

Tostadas Rosifran

V

Visgratin in witte wijn

W

Wraps gevuld met gehakt

Wraps met gerookte zalm en komkommer