De Lekkernij
Grote Kerkstraat 3
7902 CD Hoogeveen

0528-268555
info@delekkernij.nl

AANBIEDING

Culinaire Verwen Avonden!
Op deze avonden bieden wij u een aantal lekkere gangen in het thema. Verrassend,…

Lees verder 

NIEUWS



Franse bladerdeegnestjes met spinazie en plakjes ei

Franse bladerdeegnestjes met spinazie en plakjes ei

Bereidingstijd: 10-20 minuten
Aantal personen: 8
Gang: Tussengerecht
Keuken: Frans
Smaak: Anders
Techniek: Bakken in oven
Soort gerecht: Tussengerecht

Ingrediënten
- 1 klein pakje diepvries spinazie (grof gesneden)
- 2 plakjes rauwe ham
- 4 eieren
- 50 gram geraspte extra belegen kaas
- 20 gram boter
- 8 lapjes diepvries bladerdeeg (10 x 10 cm)

Voorbereiding
Laat de spinazie ontdooien en uitlekken. Knijp het vocht uit de spinazie. Snijd de plakken ham in stukjes. Klop 2 eieren los. Meng spinazie, ham, eieren en kaas door elkaar. Smeer de binnenkant van de 8 soufflébakjes (middellijn 8 cm) in met boter. Laat de deeglapjes ontdooien en rol ze nog iets dunner uit tot een formaat van ca. 12 x 12 cm. Verwarm de oven voor op 220 graden celcius. kook de overige 2 eieren in ca. 8 minuten hard, pel ze en hak ze fijn.

Bereidingswijze
Leg in elk soufflébakje een lapje bladerdeeg. Knip de punten met een schaar af, zodat er een ronde vorm ontstaat. Vul het deeg met het spinaziemengsel. Zet de bakjes ca. 20 minuten in de oven. Schep voorzichtig de spinazienestjes uit de bakjes. garneer met de fijngehakte eieren.
 

Overzicht recepten:

A

Almejas en salsa de almendra

Amandelgehakt in een flensje overgoten met een kaassaus

Atún con naranja

B

Barca de endivia

Boletes rellenos

Bolitas de chorizo

Boquerones con salsa de jerez

Briesoep met zalm

Brownie

Burgers en Sliders

C

Calabacín a la crema

Canapés met gerookte kip

Champiñones salteados

Champinones con Chorizo

Clotted cream

E

Empanadas de chorizo y aceitunas

F

Frambozen met vanilleroom en cointreau en champagne

Franse bladerdeegnestjes met spinazie en plakjes ei

G

Gebakken kipfilet met ham in een romige mosterdsaus

Gemakkelijke mascarponecreme met bitterkoekjes

Gevulde cherry tomaat met serranoham en pompoenpit

Gevulde eieren met pesto

H

Hamburger gezond

Hertenbiefstuk met bosbessensaus

K

Kabeljauw met groentepuree

Kastanjechampignons met ansjoviscrème

Kip mousselines

M

Melón al Jerez Dulce

Melocotones con vino

Mosterdsoep

P

Pincho de huevo duro

Pollo al sabor de naranja

Pollo en cerveza

R

Rauwe zalm gegratineerd met een champagnesaus

Reebiefstuk in bladerdeeg

Rucolasoep

S

Salade maraichere

Spaanse spiesjes

T

Tapas con Carne, Chorizo e aceitunas

Tostada con mayonesa de caballa

Tostadas Rosifran

V

Visgratin in witte wijn

W

Wraps gevuld met gehakt

Wraps met gerookte zalm en komkommer