De Lekkernij
Grote Kerkstraat 3
7902 CD Hoogeveen

0528-268555
info@delekkernij.nl

AANBIEDING

Culinaire Verwen Avonden!
Op deze avonden bieden wij u een aantal lekkere gangen in het thema. Verrassend,…

Lees verder 

NIEUWS



Gebakken kipfilet met ham in een romige mosterdsaus

Gebakken kipfilet met ham in een romige mosterdsaus    

Bereidingstijd: 20-30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Smaak: Zacht en romig
Techniek: Bakken
Soort gerecht: Hoofdgerecht

Ingrediënten
2 sjalotjes 100 gr ham een achtste liter crème fraiche 2 el grove mosterd 2 el mayonaise 25 gr boter 4 enkele kipfilets zout en peper 2 el gesnipperde bislook

Bereidingswijze
Snipper de gepelde sjalotjes en de ham fijn Roer in een kom de crème fraiche met de mosterd en de mayonaise door elkaar Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kip rondom bruin in ca 3 minuten: bestrooi ze met zout en peper. Voeg de sjalot en ham toe en bak die, al roerende, ca. 2 minuten mee. Neem de kipfilets uit de pan. Doe het roommengsel in de pan en breng dat al roerende aan de kook. Leg de kipfilets terug in de pan e laat ze, onafgedekt, zachtjes in nog ca 6 minuten gaar worden. Garneer met bieslook. Lekker met gebakken krieltjes.
 

Overzicht recepten:

A

Almejas en salsa de almendra

Amandelgehakt in een flensje overgoten met een kaassaus

Atún con naranja

B

Barca de endivia

Boletes rellenos

Bolitas de chorizo

Boquerones con salsa de jerez

Briesoep met zalm

Brownie

Burgers en Sliders

C

Calabacín a la crema

Canapés met gerookte kip

Champiñones salteados

Champinones con Chorizo

Clotted cream

E

Empanadas de chorizo y aceitunas

F

Frambozen met vanilleroom en cointreau en champagne

Franse bladerdeegnestjes met spinazie en plakjes ei

G

Gebakken kipfilet met ham in een romige mosterdsaus

Gemakkelijke mascarponecreme met bitterkoekjes

Gevulde cherry tomaat met serranoham en pompoenpit

Gevulde eieren met pesto

H

Hamburger gezond

Hertenbiefstuk met bosbessensaus

K

Kabeljauw met groentepuree

Kastanjechampignons met ansjoviscrème

Kip mousselines

M

Melón al Jerez Dulce

Melocotones con vino

Mosterdsoep

P

Pincho de huevo duro

Pollo al sabor de naranja

Pollo en cerveza

R

Rauwe zalm gegratineerd met een champagnesaus

Reebiefstuk in bladerdeeg

Rucolasoep

S

Salade maraichere

Spaanse spiesjes

T

Tapas con Carne, Chorizo e aceitunas

Tostada con mayonesa de caballa

Tostadas Rosifran

V

Visgratin in witte wijn

W

Wraps gevuld met gehakt

Wraps met gerookte zalm en komkommer