De Lekkernij
Grote Kerkstraat 3
7902 CD Hoogeveen

0528-268555
info@delekkernij.nl

AANBIEDING

Culinaire Verwen Avonden!
Op deze avonden bieden wij u een aantal lekkere gangen in het thema. Verrassend,…

Lees verder 

NIEUWS



Hertenbiefstuk met bosbessensaus

Recept: Hertenbiefstuk met bosbessensaus

Ingrediënten

     
  • 1 ui
  •  
  • 1/2 theel. gedroogde tijm
  •  
  • 1 laurierblad
  •  
  • 1 eetl. fijgehakte bladselderij
  •  
  • 6 zwarte-peperkorrels
  •  
  • 5dl wildbouillon
  •  
  • 3 dl rode wijn (cote du rhone)
  •  
  • 3-4 eetl. bosbessencompote
  •  
  • 2 eetl. zwarte-bessenlikeur(creme de cassis)
  •  
  • zout
  •  
  • peper uit de molen
  •  
  • 4 hertenbiefstukjes(a 125gr.) 75gr boter

Bereidingswijze

     
  1. Snipper de ui en voeg de massa, samen met tijm, verkruimeld laurierblad, bladselderij en gekneusde peperkorrels bij de wildbouillon en de wijn.
  2.  
  3. Breng alles aan de kook en laat het dan zachtjes doorkoken tot er door het indampen niet veel meer dan 3 dl. is overgebleven. Zeef het vocht.
  4.  
  5. Breng het gezeefde vocht opnieuw aan de kook. Roer de compote en de likeur erdoor. Proef de saus en voeg naar eigen smaak eventueel nog wat zout en/of peper toe.
  6.  
  7. Dep de biefstukken droog en smelt de boter goed warm in de pan, bak de biefstukjes in 5 a 6 min. rondom bruin.

Serveertip

Heerlijk met gestoofde peertjes, witlof en spruitjes

Overzicht recepten:

A

Almejas en salsa de almendra

Amandelgehakt in een flensje overgoten met een kaassaus

Atún con naranja

B

Barca de endivia

Boletes rellenos

Bolitas de chorizo

Boquerones con salsa de jerez

Briesoep met zalm

Brownie

Burgers en Sliders

C

Calabacín a la crema

Canapés met gerookte kip

Champiñones salteados

Champinones con Chorizo

Clotted cream

E

Empanadas de chorizo y aceitunas

F

Frambozen met vanilleroom en cointreau en champagne

Franse bladerdeegnestjes met spinazie en plakjes ei

G

Gebakken kipfilet met ham in een romige mosterdsaus

Gemakkelijke mascarponecreme met bitterkoekjes

Gevulde cherry tomaat met serranoham en pompoenpit

Gevulde eieren met pesto

H

Hamburger gezond

Hertenbiefstuk met bosbessensaus

K

Kabeljauw met groentepuree

Kastanjechampignons met ansjoviscrème

Kip mousselines

M

Melón al Jerez Dulce

Melocotones con vino

Mosterdsoep

P

Pincho de huevo duro

Pollo al sabor de naranja

Pollo en cerveza

R

Rauwe zalm gegratineerd met een champagnesaus

Reebiefstuk in bladerdeeg

Rucolasoep

S

Salade maraichere

Spaanse spiesjes

T

Tapas con Carne, Chorizo e aceitunas

Tostada con mayonesa de caballa

Tostadas Rosifran

V

Visgratin in witte wijn

W

Wraps gevuld met gehakt

Wraps met gerookte zalm en komkommer