De Lekkernij
Grote Kerkstraat 3
7902 CD Hoogeveen

0528-268555
info@delekkernij.nl

AANBIEDING

Culinaire Verwen Avonden!
Op deze avonden bieden wij u een aantal lekkere gangen in het thema. Verrassend,…

Lees verder 

NIEUWS



Kabeljauw met groentepuree

Kabeljauw met groentepuree    

Bereidingstijd: 20-30 minuten
Aantal personen: 4
Keuken: Frans
Smaak: Anders
Techniek: Koken
Soort gerecht: Anders

Ingrediënten
1 fijngesnipperde ui
200 gram fijngesneden prei
200 gram fijngesneden bleekselderij
400 gram winterwortel in plakken
2 eetlepels gehakte bladselderij
2 eetlepels gehakte peterselie
1 dl droge witte wijn
1 visbouillontablet
peper uit de molen
30 gram boter
1 eetlepel citroenrasp
1 kilo kabeljauw
zout

Bereidingswijze
Maak in een grote pan een bedje van ui, prei, bleekselderij, wortel, selderijblad en peterselie. Schenk de wijn erover. Verkruimel het bouillontablet erboven. Maal wat peper erboven. Breng het aan de kook en laat het ca. 5 minuten koken.
Roer intussen de helft van de boter en de citroenrasp door elkaar. Leg de kabeljauw op het groentebedje. Verdeel de citroenboter over de vis. Breng met het deksel op de pan aan de kook. Kook in ca. 10 minuten op laag vuur gaar.
Schep de vis op een schaal. Dek af met aluminiumfolie.
Doe de groenten met de helft van het vocht in de keukenmachine. Pureer de groenten. Roer de rest van de boter erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de puree op een schaal. Leg de vis erop.
 

Overzicht recepten:

A

Almejas en salsa de almendra

Amandelgehakt in een flensje overgoten met een kaassaus

Atún con naranja

B

Barca de endivia

Boletes rellenos

Bolitas de chorizo

Boquerones con salsa de jerez

Briesoep met zalm

Brownie

Burgers en Sliders

C

Calabacín a la crema

Canapés met gerookte kip

Champiñones salteados

Champinones con Chorizo

Clotted cream

E

Empanadas de chorizo y aceitunas

F

Frambozen met vanilleroom en cointreau en champagne

Franse bladerdeegnestjes met spinazie en plakjes ei

G

Gebakken kipfilet met ham in een romige mosterdsaus

Gemakkelijke mascarponecreme met bitterkoekjes

Gevulde cherry tomaat met serranoham en pompoenpit

Gevulde eieren met pesto

H

Hamburger gezond

Hertenbiefstuk met bosbessensaus

K

Kabeljauw met groentepuree

Kastanjechampignons met ansjoviscrème

Kip mousselines

M

Melón al Jerez Dulce

Melocotones con vino

Mosterdsoep

P

Pincho de huevo duro

Pollo al sabor de naranja

Pollo en cerveza

R

Rauwe zalm gegratineerd met een champagnesaus

Reebiefstuk in bladerdeeg

Rucolasoep

S

Salade maraichere

Spaanse spiesjes

T

Tapas con Carne, Chorizo e aceitunas

Tostada con mayonesa de caballa

Tostadas Rosifran

V

Visgratin in witte wijn

W

Wraps gevuld met gehakt

Wraps met gerookte zalm en komkommer