De Lekkernij
Grote Kerkstraat 3
7902 CD Hoogeveen

0528-268555
info@delekkernij.nl

AANBIEDING

Culinaire Verwen Avonden!
Op deze avonden bieden wij u een aantal lekkere gangen in het thema. Verrassend,…

Lees verder 

NIEUWS



Kip mousselines

Kip mousselines

Bereidingstijd: 30-60 minuten
Aantal personen: 6
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Smaak: Hartig
Techniek: N.v.t.
Soort gerecht: Voorgerecht
Hulpmiddelen: -mixer of foodprocessor
-6 hittebestendige vormpjes

Omschrijving
Dit is beslist één van de lekkerste kip-voorgerechten die er bestaan!

Ingrediënten
-350 g kipfilet
-25 g zachte boter
1 ei (losgeklopt)
-1/5 l slagroom
-1 eetlepel bieslook (fijngesneden)
-1 th lepel geraspte citoenschil
-peper en zout
voor de vulling:
-75 g zachte roomkaas
-2 th lepels citroensap

voor de saus:
-2 rode paprikas (ontdaan van zaadjes en gehalveerd)
-1/2 tomaat (gepeld en ontdaan van pitjes)
-3 eetlepels yoghurt
-1 th lepel rode wijnazijn

Voorbereiding
-maal de kipfilets met de boter
-voeg het ei, en de helft van de slagroom bij
-bieslook,citroenschil en zout/peper erbij

Bereidingswijze
-verdeel de kippemousse over de 6 vormpjes
-voor de vulling mixen we de roomkaas,de rest van de slagroom en het citroensap door elkaar
-doe dit mengsel in een spuitzak en spuit diep in de kippemousse de vormpjes vol
-druk met een natte vinger de bovenkant dicht
-dek de vormpjes af met bakpapier en plaats ze in een ruime pan, met een bodem kokend water naast elkaar
-deksel op de pan en kook de mousselines in circa 15 min gaar
-verwarm de grill en leg de gehalveerde paprikas onder de grill en rooster ze tot de velletjes zwart zijn
-laat afkoelen en trek de vellen eraf
-paprikas, tomaat, yoghurt en azijn in de mixer pureren tot een glad mengsel
-doe dit mengsel in een pannetje en zachtjes verwarmen
-afproeven op smaak en eventueel wat bijkruiden
-doe dit mengsel over in de vormpjes

Serveertips
Giet wat van de saus op de 6 bordjes en haal de vormpjes uit het water en verwijder het bakpapier en stort de mousselines uit de vormpjes in het midden van de saus
-teveel aan saus apart serveren
-Warm serveren met een stukje stokbrood.
 

Overzicht recepten:

A

Almejas en salsa de almendra

Amandelgehakt in een flensje overgoten met een kaassaus

Atún con naranja

B

Barca de endivia

Boletes rellenos

Bolitas de chorizo

Boquerones con salsa de jerez

Briesoep met zalm

Brownie

Burgers en Sliders

C

Calabacín a la crema

Canapés met gerookte kip

Champiñones salteados

Champinones con Chorizo

Clotted cream

E

Empanadas de chorizo y aceitunas

F

Frambozen met vanilleroom en cointreau en champagne

Franse bladerdeegnestjes met spinazie en plakjes ei

G

Gebakken kipfilet met ham in een romige mosterdsaus

Gemakkelijke mascarponecreme met bitterkoekjes

Gevulde cherry tomaat met serranoham en pompoenpit

Gevulde eieren met pesto

H

Hamburger gezond

Hertenbiefstuk met bosbessensaus

K

Kabeljauw met groentepuree

Kastanjechampignons met ansjoviscrème

Kip mousselines

M

Melón al Jerez Dulce

Melocotones con vino

Mosterdsoep

P

Pincho de huevo duro

Pollo al sabor de naranja

Pollo en cerveza

R

Rauwe zalm gegratineerd met een champagnesaus

Reebiefstuk in bladerdeeg

Rucolasoep

S

Salade maraichere

Spaanse spiesjes

T

Tapas con Carne, Chorizo e aceitunas

Tostada con mayonesa de caballa

Tostadas Rosifran

V

Visgratin in witte wijn

W

Wraps gevuld met gehakt

Wraps met gerookte zalm en komkommer