De Lekkernij
Grote Kerkstraat 3
7902 CD Hoogeveen

0528-268555
info@delekkernij.nl

AANBIEDING

Culinaire Verwen Avonden!
Op deze avonden bieden wij u een aantal lekkere gangen in het thema. Verrassend,…

Lees verder 

NIEUWS



Pollo al sabor de naranja

Kip met sinaasappel

Ingrediënten
2 eetlepels halfzoete (oloroso) Spaanse sherry - 1/4 kop vers geperste sinaasappelsap - schil van een halve sinaasappel alleen het oranje gedeelte) - 4 eetlepels olijfolie - zout - vers gemalen peper - 1 hele kippeborst, zonder bot, met vel, in stukjes van 2,5 cm )

Voor de saus:
3/4 kop sinaasappelmarmelade - 1 eetlepel rozijnen - 2 ontpitte pruimen, in stukjes gesneden - 1/4 kop gebroken walnoten - 3 eetlepels verse sinaasappelsap - 1 eetlepel water

Bereiding
Doe voor de sinaasappel-walnootsaus een kwart kop van de marmelade samen met de rozijnen en de pruimen in een kleine steelpan. Doe een deksel op de pan en laat het 10 minuten pruttelen. Haal dan het deksel van de pan en laat het mengsel nog eens 5 minuten zachtjes koken. Af laten koelen en vervolgens de resterende halve kop marmelade, de walnoten, het sinaasappelsap en het water toevoegen. Dit mengsel kan meteen gebruikt of enkele dagen bewaard worden.

Roer voor de marinade in een schaal de sherry, sinaasappelsap sinaasappelschil, 2 eetlepels van de olie, zout en peper door elkaar. Leg de stukjes kip in de marinade en laat een minuut of 15 staan

Haal dan de kip uit de marinade en dep het vlees droog met keukenpapier. Bewaar de sinaasappelschil. Verhit de resterende 2 eetlepels olie in een braadpan en fruit hierin de kip tot deze gaar, maar nog wel sappig is. Voeg op het laatste moment de sinaasappelschil toe.

Opdienen met de sinaasappel-walnootsaus.
 

Overzicht recepten:

A

Almejas en salsa de almendra

Amandelgehakt in een flensje overgoten met een kaassaus

Atún con naranja

B

Barca de endivia

Boletes rellenos

Bolitas de chorizo

Boquerones con salsa de jerez

Briesoep met zalm

Brownie

Burgers en Sliders

C

Calabacín a la crema

Canapés met gerookte kip

Champiñones salteados

Champinones con Chorizo

Clotted cream

E

Empanadas de chorizo y aceitunas

F

Frambozen met vanilleroom en cointreau en champagne

Franse bladerdeegnestjes met spinazie en plakjes ei

G

Gebakken kipfilet met ham in een romige mosterdsaus

Gemakkelijke mascarponecreme met bitterkoekjes

Gevulde cherry tomaat met serranoham en pompoenpit

Gevulde eieren met pesto

H

Hamburger gezond

Hertenbiefstuk met bosbessensaus

K

Kabeljauw met groentepuree

Kastanjechampignons met ansjoviscrème

Kip mousselines

M

Melón al Jerez Dulce

Melocotones con vino

Mosterdsoep

P

Pincho de huevo duro

Pollo al sabor de naranja

Pollo en cerveza

R

Rauwe zalm gegratineerd met een champagnesaus

Reebiefstuk in bladerdeeg

Rucolasoep

S

Salade maraichere

Spaanse spiesjes

T

Tapas con Carne, Chorizo e aceitunas

Tostada con mayonesa de caballa

Tostadas Rosifran

V

Visgratin in witte wijn

W

Wraps gevuld met gehakt

Wraps met gerookte zalm en komkommer