De Lekkernij
Grote Kerkstraat 3
7902 CD Hoogeveen

0528-268555
info@delekkernij.nl

AANBIEDING

Culinaire Verwen Avonden!
Op deze avonden bieden wij u een aantal lekkere gangen in het thema. Verrassend,…

Lees verder 

NIEUWS



Rauwe zalm gegratineerd met een champagnesaus

Rauwe zalm gegratineerd met een champagnesaus

Bereidingstijd: 10-20 minuten
Aantal personen: 4
Gang: Tussengerecht
Keuken: Frans
Smaak: Anders
Techniek: Gratineren
Soort gerecht: Tussengerecht

Ingrediënten
200 gr. verse zalm, 1 eidooier, 1 dl. room,tomaatconcassee van 2 tomaten, 2 chapignons gesneden in brunoise, 2 dl. spumantesaus, fijgesneden peterselie.
Voor de spumatesaus:
1 fijngesneden sjalotje, 6 fijngesnden chapignons, 2 dl. spumante, 1 dl. visbouillon, 2 dl.room, zout, klontje boter.

Voorbereiding
Voor de saus: Gesneden sjalotje, gesneden champignons in de boter aanzweten. Dat afblussen met spumante en tot de helft laten reduceren. Visbouillon toevoegen en wederom tot de hlft laten inkoken. Vervolgens de room toevoegen en zachtjes laten inkoken tot plusminus 2 dl. overblijft. Dan in de blenderen, door een fijne zeef wrijven en daarna op smaak brengen.

Bereidingswijze
De zalm in dunne plakjes snijden en licht zouten en over 4 borden verdelen. De eidooier met de room vermengen en over de zalm smeren. Het geheel bestrooien met de tomaatconcassee en de fijngesneden champignons.Giet hierover de warme spumantesaus en in een hete oven gratineren.
Voor het opdienen bestrooien met de fijngesneden peterselie
 

Overzicht recepten:

A

Almejas en salsa de almendra

Amandelgehakt in een flensje overgoten met een kaassaus

Atún con naranja

B

Barca de endivia

Boletes rellenos

Bolitas de chorizo

Boquerones con salsa de jerez

Briesoep met zalm

Brownie

Burgers en Sliders

C

Calabacín a la crema

Canapés met gerookte kip

Champiñones salteados

Champinones con Chorizo

Clotted cream

E

Empanadas de chorizo y aceitunas

F

Frambozen met vanilleroom en cointreau en champagne

Franse bladerdeegnestjes met spinazie en plakjes ei

G

Gebakken kipfilet met ham in een romige mosterdsaus

Gemakkelijke mascarponecreme met bitterkoekjes

Gevulde cherry tomaat met serranoham en pompoenpit

Gevulde eieren met pesto

H

Hamburger gezond

Hertenbiefstuk met bosbessensaus

K

Kabeljauw met groentepuree

Kastanjechampignons met ansjoviscrème

Kip mousselines

M

Melón al Jerez Dulce

Melocotones con vino

Mosterdsoep

P

Pincho de huevo duro

Pollo al sabor de naranja

Pollo en cerveza

R

Rauwe zalm gegratineerd met een champagnesaus

Reebiefstuk in bladerdeeg

Rucolasoep

S

Salade maraichere

Spaanse spiesjes

T

Tapas con Carne, Chorizo e aceitunas

Tostada con mayonesa de caballa

Tostadas Rosifran

V

Visgratin in witte wijn

W

Wraps gevuld met gehakt

Wraps met gerookte zalm en komkommer