De Lekkernij
Grote Kerkstraat 3
7902 CD Hoogeveen

0528-268555
info@delekkernij.nl

AANBIEDING

Culinaire Verwen Avonden!
Op deze avonden bieden wij u een aantal lekkere gangen in het thema. Verrassend,…

Lees verder 

NIEUWS



Reebiefstuk in bladerdeeg

Reebiefstuk in bladerdeeg    

Bereidingstijd: 30-60 minuten
Aantal personen: 4
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Smaak: Anders
Techniek: Bakken
Soort gerecht: Hoofdgerecht

Ingrediënten
4 reebiefstukjes a 125 gr
60 gr boter of margarine
8 plakjes diepvries bladerdeeg
1 bakje champignons
2 sjalotjes
3 el Madeira
1 el slagroom of koksroom
2 takjes peterselie
50 gr roompaté
3 eierdooiers
2 el bloem

Bereidingswijze
Biefstukjes inwrijven met peper en zout. In een koekenpan 50 gram boter verhitten en het vlees in ca. 1 minuut rondom bruin bakken. Uit de pan nemen en laten afkoelen. Bladerdeeg uitspreiden en in ca 10 minuten laten ontdooien.
Bakplaat invetten met de rest van de boter. Champignons wassen en fijnsnijden. Sjalotjes pellen en fijnhakken.
In de bakboter de champignons en de sjalotjes 5 minuten bakken tot al het vocht verdampt is.
Madeira en slagroom toevoegen. Op hoog vuur ca. 2 minuten inkoken. Pan van het vuur nemen.
Peterselie erboven fijnknippen en erdoor roeren. In een kom 2 eierdooiers en de paté tot een papje mengen en door het champignon sjalotten mengsel roeren. Aanrecht bestuiven met bloem. Vier plakjes bladerdeeg naast elkaar leggen en op elk plakje deeg een stukje vlees leggen. Champignonmengsel erover verdelen.
Afdekken met een ander plakje bladerdeeg. Rondom het vlees het deeg met een beetje koud water aan elkaar drukken.
Bladerdeeg zo bijsnijden dat het rondjes worden. Bovenkant met losgeklopt laatste eierdooier bestrijken.
Tot gebruik in de koelkast bewaren.

Oven voorverwarmen op 220 graden en de bladerdeeg pakjes op de bakplaat leggen in het midden van de oven.
De pakketjes in ca 20 minuten goudbruin bakken.

Serveertips
Lekker met haricots verts en krieltjes
 

Overzicht recepten:

A

Almejas en salsa de almendra

Amandelgehakt in een flensje overgoten met een kaassaus

Atún con naranja

B

Barca de endivia

Boletes rellenos

Bolitas de chorizo

Boquerones con salsa de jerez

Briesoep met zalm

Brownie

Burgers en Sliders

C

Calabacín a la crema

Canapés met gerookte kip

Champiñones salteados

Champinones con Chorizo

Clotted cream

E

Empanadas de chorizo y aceitunas

F

Frambozen met vanilleroom en cointreau en champagne

Franse bladerdeegnestjes met spinazie en plakjes ei

G

Gebakken kipfilet met ham in een romige mosterdsaus

Gemakkelijke mascarponecreme met bitterkoekjes

Gevulde cherry tomaat met serranoham en pompoenpit

Gevulde eieren met pesto

H

Hamburger gezond

Hertenbiefstuk met bosbessensaus

K

Kabeljauw met groentepuree

Kastanjechampignons met ansjoviscrème

Kip mousselines

M

Melón al Jerez Dulce

Melocotones con vino

Mosterdsoep

P

Pincho de huevo duro

Pollo al sabor de naranja

Pollo en cerveza

R

Rauwe zalm gegratineerd met een champagnesaus

Reebiefstuk in bladerdeeg

Rucolasoep

S

Salade maraichere

Spaanse spiesjes

T

Tapas con Carne, Chorizo e aceitunas

Tostada con mayonesa de caballa

Tostadas Rosifran

V

Visgratin in witte wijn

W

Wraps gevuld met gehakt

Wraps met gerookte zalm en komkommer