De Lekkernij
Grote Kerkstraat 3
7902 CD Hoogeveen

0528-268555
info@delekkernij.nl

AANBIEDING

Culinaire Verwen Avonden!
Op deze avonden bieden wij u een aantal lekkere gangen in het thema. Verrassend,…

Lees verder 

NIEUWS



Salade maraichere

Salade maraichere

 

Bereidingstijd: 20-30 minuten
Aantal personen: 4
Keuken: Frans
Smaak: Neutraal
Techniek: N.v.t.
Soort gerecht: Salades

Omschrijving
Een moeilijke naam voor een doodgewone salade met hard gekookte eieren tomaten, boontjes, kropsla en paprika?s met mayonaise en geraspte kaas. Een salade zoals die, in honderden varianten, op het platteland van Frankrijk wordt gegeten.

Ingrediënten
1 krop gewone sla, schoongemaakt, bladeren in stukjes gescheurd
- 200 gram jonge sperzieboontjes, geblancheerd
- 1 rode en groene paprika, eventueel ontveld, vruchtvlees in smalle reepjes gesneden
- 1 komkommer, schoongeboend of geschild, overlangs doorgesneden, ontdaan van het zaad, in smalle boogjes gesneden
- 3 bosuitjes, gesnipperd
- zout
- witte peper uit de molen
- 4 (lange) tomaten (pomodori), ontveld, in parten gesneden
- 8 eieren, hard gekookt, in parten gesneden
- handvol, 16, 20 of 24, groene olijven, ontpit, grof gehakt
- ca. 6 eetl. mayonaise, zelf bereid op basis van kruidenazijn, grove mosterd en olijfolie (extra vergine)
- ca. 6 eetl. grof geraspte Gruyere, Comte of extra belegen (of nog oudere) Goudse kaas.

Bereidingswijze
Schep in een grote kom sla, boontjes, paprika?s, komkommer en bosuitjes luchtig door elkaar. Verdeel de salade over 4 kleinere kommen. Strooi gehakte olijven en wat zout en peper er over. Steek de tomaten- en eierparten rechtstandig tussen de groenten.

Serveertips
Dien de salade in de kommen op. Schep er aan tafel 1 of meer eetlepels mayonaise op. Strooi daarna de geraspte kaas er over. Uw gasten scheppen daarna zelf hun salades nog enkele malen om.
Geef er sneden licht geroosterd ciabattabrood bij en zet een karafje met de allerbeste olijfolie (extra vergine) op tafel.
 

Overzicht recepten:

A

Almejas en salsa de almendra

Amandelgehakt in een flensje overgoten met een kaassaus

Atún con naranja

B

Barca de endivia

Boletes rellenos

Bolitas de chorizo

Boquerones con salsa de jerez

Briesoep met zalm

Brownie

Burgers en Sliders

C

Calabacín a la crema

Canapés met gerookte kip

Champiñones salteados

Champinones con Chorizo

Clotted cream

E

Empanadas de chorizo y aceitunas

F

Frambozen met vanilleroom en cointreau en champagne

Franse bladerdeegnestjes met spinazie en plakjes ei

G

Gebakken kipfilet met ham in een romige mosterdsaus

Gemakkelijke mascarponecreme met bitterkoekjes

Gevulde cherry tomaat met serranoham en pompoenpit

Gevulde eieren met pesto

H

Hamburger gezond

Hertenbiefstuk met bosbessensaus

K

Kabeljauw met groentepuree

Kastanjechampignons met ansjoviscrème

Kip mousselines

M

Melón al Jerez Dulce

Melocotones con vino

Mosterdsoep

P

Pincho de huevo duro

Pollo al sabor de naranja

Pollo en cerveza

R

Rauwe zalm gegratineerd met een champagnesaus

Reebiefstuk in bladerdeeg

Rucolasoep

S

Salade maraichere

Spaanse spiesjes

T

Tapas con Carne, Chorizo e aceitunas

Tostada con mayonesa de caballa

Tostadas Rosifran

V

Visgratin in witte wijn

W

Wraps gevuld met gehakt

Wraps met gerookte zalm en komkommer