De Lekkernij
Grote Kerkstraat 3
7902 CD Hoogeveen

0528-268555
info@delekkernij.nl

AANBIEDING

Culinaire Verwen Avonden!
Op deze avonden bieden wij u een aantal lekkere gangen in het thema. Verrassend,…

Lees verder 

NIEUWS



Visgratin in witte wijn

Visgratin in witte wijn    

Bereidingstijd: 20-30 minuten
Aantal personen: 4
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Smaak: Anders
Techniek: Gratineren
Soort gerecht: Hoofdgerecht

Ingrediënten
1 kilo visfilet (mix van zalm, kabeljauw, tong enz.)
1 deciliter droge witte wijn
1 ui
2 sjalotjes
1 beker crème fraîche (125 ml)
2 eierdooiers
2 eetlepels fijngeknipte dille
zout, versgemalen peper
1/2 eetlepel boter
paneermeel

Bereidingswijze
Doe de vis met de wijn in een pan. Breng aan de kook en laat 5 minuten zacht koken. Giet af en vang de ‘jus’ in een steelpan op.
Laat de jus tot 1/3 deel inkoken. Klop de crème fraîche door de ‘jus’. Neem de pan van het vuur en klop de eierdooiers erdoor. Voeg 2 eetlepels dille toe. Breng de saus op smaak met weinig zout en peper.
Pel en snipper de ui en sjalotjes. Fruit ze in weinig boter in enkele minuten glazig.
Verwarm de oven voor op 200ºC. Doe de vis in een ovenvaste schaal. Schenk de saus erop. Verdeel de ui en sjalot erover. Bestrooi met paneermeel.
Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de schotel in ca. 10 minuten heet en goudbruin worden.
 

Overzicht recepten:

A

Almejas en salsa de almendra

Amandelgehakt in een flensje overgoten met een kaassaus

Atún con naranja

B

Barca de endivia

Boletes rellenos

Bolitas de chorizo

Boquerones con salsa de jerez

Briesoep met zalm

Brownie

Burgers en Sliders

C

Calabacín a la crema

Canapés met gerookte kip

Champiñones salteados

Champinones con Chorizo

Clotted cream

E

Empanadas de chorizo y aceitunas

F

Frambozen met vanilleroom en cointreau en champagne

Franse bladerdeegnestjes met spinazie en plakjes ei

G

Gebakken kipfilet met ham in een romige mosterdsaus

Gemakkelijke mascarponecreme met bitterkoekjes

Gevulde cherry tomaat met serranoham en pompoenpit

Gevulde eieren met pesto

H

Hamburger gezond

Hertenbiefstuk met bosbessensaus

K

Kabeljauw met groentepuree

Kastanjechampignons met ansjoviscrème

Kip mousselines

M

Melón al Jerez Dulce

Melocotones con vino

Mosterdsoep

P

Pincho de huevo duro

Pollo al sabor de naranja

Pollo en cerveza

R

Rauwe zalm gegratineerd met een champagnesaus

Reebiefstuk in bladerdeeg

Rucolasoep

S

Salade maraichere

Spaanse spiesjes

T

Tapas con Carne, Chorizo e aceitunas

Tostada con mayonesa de caballa

Tostadas Rosifran

V

Visgratin in witte wijn

W

Wraps gevuld met gehakt

Wraps met gerookte zalm en komkommer